عادت های خوب (قسمت اول)
عادت های خوب
از روزی که جامعه بشریت به وجود آمد همواره به دنبال این بود که رفتارهایی رو از خود نشان دهد که به نفع آن باشد و او را به شکوفایی یا موفقعیت برساند .
زندگی مجموعه ای از رفتارهای است که ما در طول روز انجام دهیدیم . پس بسیار مهم است که ما چگونه رفتار میکنیم . و باید رفتار های خوب خود را بشناسیم ….
مجموعه عادات رفتاری خوب کدام ها هستند؟
شاید هر لیستی که از عادت های رفتاری تهیه می شود، یک مساله درونی و ذهنی باشد؛ اما در حقیقت عادت رفتاری خوب وجود دارد که نه تنها در موفقیت های عرصه ی کسب و کار، بلکه در زندگی شخصی نیز به شما کمک می کنند.
پرورش این عادات رفتاری خوب می تواند به یک زندگی سالم، شاد و کامل منجر شود. روی این عادات رفتاری خوب متمرکز شوید و دائما تلاش کنید تا آنها را در زندگی فردی خود به اجرا بگذارید. در نهایت متوجه می شوید که مسیر رسیدن به اهداف برایتان آسان تر شده است.
1 ” سحرخیز باشید
یک عادت رفتاری خوب ، سحرخیز بودن است. ساعت های اولیه ی صبح، زمان مناسبی برای بازتاب صلح و تقویت بهره وری هستند. زمانی که بیشتر قسمت های جهان هنوز در خواب هستند، شما زمان دارید تا از صمیم قلب به اهداف بلند مدت خود فکر کنید. هر کسی که با جدیت تمام به موفقیت فکر می کند، می داند که باید صبح زود از خواب بیدار شود.
حتی اگر فرد سحرخیزی نیستید، تغییراتی افزایشی را در روتین روزانه ی خود ایجاد کنید که هر روز، زودتر از روز قبل از خواب بیدار شوید. درهفته ی اول، آلارم خود را 15 دقیقه جلوتر از زمان همیشگی تنظیم کنید و هر هفته، این روند را تکرار کنید تا به زمان مطلوب برسید. این کار را تا زمانی انجام دهید که حداقل دو ساعت زودتر از زمان همیشگی بیدار شوید.
2 ” لبخند زدن را فراموش نکنید
مطالعات نشان داده اند افرادی که اغلب لبخند می زنند، در زندگی شادتر و خوشبخت تر هستند. این عادت رفتاری خوب در نهایت برای رسیدن به آرامش ذهنی، احساسی، روانی و روحی به شما کمک می کند. تنها کافیست که چهره ی خود را به لبخند مزین کنید
فیزیولوژی بدن ما، روانشناسی ذهنمان را دیکته می کند. اگر معمولا قوز می کنید، بی حال هستید و یا هر نشانه ی ظاهری افسردگی را نشان می دهید، باعث می شوید که ذهن نیز از همین رفتارها الگو گرفته و به مرور آنها را تکرار کند. به محض اینکه ظاهر بیرونی خود را به گونه ی مناسبی نشان دهیم، احساسات درونی نیز از آن پیروی می کند.
۳. ورزش کردن را در روتین روزانه ی خود قرار دهید.
بدون شک یکی از بهترین عادت های رفتاری ، ورزش و تمرین است. هر روز این عادت رفتاری خوب را تکرار کنید و وقفه نیندازید. منظور از ورزش، وزنه برداری حرفه ای یا دویدن در ماراتن نیست. تنها کافیست حرکات کششی یا هوازی انجام دهید تا خون را در بدن به جریان بیاندازید و به ترشح اندورفین کمک کنید.
با تکرار این روش، نه تنها از لحاظ فیزیکی احساس بهتری خواهید داشت، بلکه انگیزه ی بیشتر و شفافیت ذهن بیشتری به دست می آورید. ورزش کردن موجب ترشح دوپامین، اکسی توسین و سراتونین می شود که در نهایت آثار انرژی زایی را بدون نیاز به داروهای تقویتی در بدن احساس می کند.
۴.با مردم ارتباط برقرار کنید.
حتما می دانید که برای موفقیت، تنها نمی توانید به دانسته های خود اکتفا کنید و به کمک دیگران نیاز دارید. اما منظور از شبکه و برقراری ارتباط، تنها ایجاد روابط ساده ی زودگذر نیست و باید راهی را برای اضافه کردن ارزش به زندگی آنها و کمک به اطرافیان پیدا کنید.
ماهرترین افراد در برقراری ارتباط، موفق ترین ها هستند. اینگونه از افراد تنها روی خودشان تمرکز نکرده اند. آنها همیشه به دنبال راهی برای کمک به دیگران بوده اند، بدون اینکه چشم داشتی داشته باشند. ماهرترین افراد در برقراری ارتباط به این شکل متولد شده اند.
۵. بر ترس های خود غلبه کنید.
همه ی ما زمان زیادی را با فکر کردن به ترس هایمان سپری می کنیم. روزهای بدی که در ذهن ما گسترش می یابند و سناریوهای شومی که برای خودمان طراحی می کنیم، ساعت ها از زمان ارزشمند روز را هدر می دهند.
آنقدر به آینده فکر می کنیم و نگران آن هستیم که از لذت زندگی حال غافل می مانیم. این در حقیقت بخش جدایی ناپذیر ذهن ما شده که از چیزهایی که احتمالا مانع پیشرفت ما می شوند، واهمه داشته باشیم.
غلبه بر ترس ها حقیقتا یکی از مهم ترین عادت های رفتاری است که باید آن را تقویت کنید. تلاش کنید که هر روز، حداقل یک کاری را انجام دهید که شما را می ترساند. با غریبه ها حرف بزنید، از کسی تعریف کنید و حقیقتی که باعث ترس شما می شود را به یک نفر بگویید.
۶. شکرگذاری
سعی کنید در طول روز شکر گذاری را انجام دهید هر چه شکر گذاری عمیق تر باشد تاثیر آن بیشتر خواهد بود .
حتی شکر گذاری باعث افزایش برکت و رزق انسان می شود . همواره انسان تمایل دارد؛ بابت تمام چیزهای خوب از خدایی خود تشکر کند و این همواره همان شکرگذاری است .
به جهت یادآور شدن نعمتهای الهی، محبت انسان به سوی خدا بیشتر شده و باعث ایجاد رابطه ای قوی تر نسبت به قبل خواهد شد. که در انتها با این رابطهی خالق و مخلوقی، فرد احساس قدرت بیشتری برای روبهرو شدن با مشکلات زندگی دارد.
کاملا واضح است که،زنده کردن حس شکرگزارى و قدردانى در خود در برابر نعمتهاى خدا تنها براى این است که طبق فرمان فطرت در برابر بخشنده نعمت، خضوع کنند، او را بشناسند و فرمانش را به جان و دل بپذیرند و به این وسیله هدایت و تربیت شوند، که در نتیجه سود شکرگزاری به سود خود انسان ها خواهد بود
۷. برنامه مشخصی را دنبال کنید.
برنامه داشتن برای دستیابی به موفقیت هر کارآفرینی یا فردی الزامی است. هر چیزی که از زندگی می خواهید، تنها با تعیین اهداف بلند مدت و کوتاه مدت عملی می شود؛ اهدافی را برای خود تعیین کرده، برای آن برنامه ریزی کنید و مطابق با آن پیش بروید.
بدون برنامه ریزی، در شناسایی اهدافمان گمراه می شویم. اگر ندانیم که چطور از مبدا به مقصد برویم، نمی توانیم جنگل زیبا را در میان درختان بلند تماشا کنیم. اما اگر به برنامه ای پایبند باشیم و مطابق با آن حرکت کنیم، در نهایت با اعمال تغییرات گوناگون در مسیر، به هدف دراز مدت دست پیدا می کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید