مهارت نه گفتن…
از وقتی که پا به عرصه ارتباطات می گذارید خواه یا نا خواه در این روابط یک سری خواسته ها مطرح می شود . خواسته ی گوناگونی که ممکن است زندگی شمارا تغییر دهد و گاه ممکن است سرنوشت شما را جور دیگری رقم بزند . از روزی که چشم به جهان هستی باز می کنید و مکالمات بین دو نفر شروع می شود پیشنهاد ها آغاز می شود . در مدرسه دوست شما پیشنهاد می کند لقمه ی پنیر خود را با شکلات شما تعویض کند ، به شما پیشنهاد می شود در یکی از کلاس های هنری مثل نقاشی شرکت کنید . گاهی یک پیشنهاد شغلی به شما می شود گاهی هم یک پیشهاد ازدواج پیش می آید . پس فرقی ندارد پیشنهاد وارد شده کوچک است یا بزرگ ،باید به این دقت کنید که کدام مناسب حال و شرایط شماست . کدام درخواست را می توانید قبول کنید کدام را نه ؟ کدام به فایده ی شماست و کدام نه ؟ کدام را بهتر می توانید انجام دهید کدام را نه ؟
مهارت نه گفتن
مهارت نه گفتن را باید جزء عادات خود قرار دهید . این را در نظر بگیرید که 50 در صد موفقیت های انسان، ایده هایی ست که به او داده می شود و او قبول می کند و 50 در صد موفقیت های دیگر ایده های ست که به او داده می شود و او قبول نمی کند .
به یک سری ایده ها و درخواست ها جواب نه داده شده و آن ها را کاملا نپزیرفتند . زمانی که به خیلی از درخواست ها نه بگویید یعنی ذهن خود را بارور می کنید برای خود مسئله ای طرح می کنید به دنبال حل مسئله می رویم و به مرور، ذهنی خلاق دارید . در این شرایط خیلی ها خواهان شما می شوند . خیلی ها می گویند تو خلاق و ایده ساز خوبی هستی بیا با ما کار کن .در این جا باید حرفه ای کار کنید و به خیلی از پیشهاد ها بگوید نه ، بله به همین راحتی بگویید نه . ممنون من نمی توانم با شما کار کنم . زیرا خودم حرفه و شغل خودم را دارم .
به یاد داشته باشید …
زمانی که به یکی می گویید بله ، یعنی یک مسعولیتی را در قبال خود گرفته اید و باید برای آن زمان صرف کنید ، یعنی به خیلی از خواسته ها و کار های خود گفتین نه . این چالش بسیار بزرگ است . که بعدا پشیمان می شوید که چرا در خواست دیگران را انجام داده اید .
اما قرار نیست به همه ی درخواست ها جواب نه بگویید .
شاید آن پیشنهاد به ظاهر وقت گیر باشد اما به فایده ی شما تمام شود . در این صورت از این که آن پیشنهاد را قبول نکرده اید پشیمان می شوید و افسوس خواهید خورد .
چگونه متوجه بشیم این پیشنهاد برای ما خوب است یا نه ؟
ما یک تکنیک داریم به اسم : بله ، نه ، بله
این تکنیک بسیار ساده است اما خوب بهتر است با یک مثال به شما توضیح دهم .
فرض کنید دوست شما به شما زنگ میزند و می گوید : امروز بیا با هم بریم کافی شاپ یک قهوه ی تلخ با موسیقی کلاسیک و کیک هویچ بخوریم و در کنار هم باشیم ؟
شما در ابتدا بگویید بله، چی از این بهتر، حتما خیلی خوش خواهد گذشت . دوست دارم کیک هویچ و نشستن با تورا .
اما نه، من نمی توانم امروز بیرون بشوم ، کار واجب دارم باید آن را انجام دهم
اما خوب بله، اگر قرار را به روز دیگری بیندازی می توانم هماهنگ کنم و بیایم . یا این که با یک شخص دیگری بروی .
حتما دوست شما شرایط شما را درک خواهد کرد و بدون ناراحتی با شما کنار خواهد آمد . اگر همون موقع قانع نشد . صبر کنید در دراز مدت قانع خواهد شد ، و با خود خواهد گفت بنده خدا حق داشت کار واجب داشته .
بنظر شما به چه چیز هایی باید بله بگوییم و به چه چیز هایی باید نه بگوییم ؟
دوستان گلم . به هر چیزی که بر مبنای ارزش های شماست و باعث رشد و شکوفایی شما می شود بله بگویید . به هر چیزی که کمک کننده باشه برای شما و در زندگی شخصی بخشی از نیاز های شما را بر طرف می کند، بله بگویید . به ارش های خود بها بدهید ، و جواب های مثبت خود را با ارزش های خود هماهنگ کنید .
اما به تمام درخواست هایی که مخالف اهداف و ارزش ها ی شما می شود به راحتی نه بگویید . به تمام چیز هایی که برنامه ها ی شما را بهم میزند و برایتان چالش ساز است، نه بگویید . دقت کنید دلسوزی ، رودروایسی ، خجالت زدگی و هر چیز دیگر مانع نه گفتن شما نشود . .
یاد بگیرید در مقابل تصمیم هایتان محکم باشید و سرزنده عمل کنید . مثلا وقتی قرار است رژیم بگیرید . از فردای آن روز بهترین غذا ها به چشمتان می خورد و دلتان هوس انواع خوراکی ها را می کند و این دقیقا چون در بحث تغذیه متمرکز هستین اتفاق می افتد و یک کلک مغزی است در چنین شرایطی باید بگویید نه . نه و نه…. من در رژیم غذایی هستم .
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
19 نشانه بلاتکلیفی در زندگی
رفتار درست با اشتباهات…(قسمت اول)
عادتهای خوب و مناسب …
تکنیک جالب لوبیا…
چرا اهداف دست نیافتنی هستند؟
انباشتگی اطلاعات
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
از زمانی که مهارت نه گفتن را آموخته ام. واقعا از خیلی رو در اسی گرفتن ها که باعث آزار و اذیت من میشود نجات پیدا کردم دمتون گرم.