فرمول تغییر هفت مرحله ی عادت …
فرمول تغییر هفت مرحله
رفتار های انسان همواره مملو از عادات خوب و بد است .
یک شخص زمانی که از خواب صبحگاهی بلند می شود طبق عادتی که دارد رفتار می کند . دست و صورت خود را شسته و پای چای و صبحانه می نشیند . اگر عادت داشته باشد قبل از خوردن صبحانه ورزش می کند.
یا هنگام خوردن صبحانه یک موزیک کلاسیک گوش می دهد.
و تمام رفتار هایش تا انتهای شب برمی گردد به عاداتی که دارد . مثلا او عادت دارد قبل از خواب میوه میل کند . یا شام و ناهارش را با نوشابه صرف کند .
اما در این راستا باید گفت تمام رفتار های انسان مملو از عادات است، چه بهتر که شخص عادات بد و خوب خود را شناسایی کند و کم کم عادات بد خود را به عادات خوب تبدیل کند.
اما عادات بد چه عاداتی هستند ؟
عادات بد، عاداتی هستند که به مرور زمان به انسان ضرر می رسانند . مثلا عادت به مسواک نزدن ، این کار به مرور دندان ها را خراب می کند .
عادات بد، عاداتی هستند که در راستایی اهدافتان درست نشده باشند. مثلا: شما عادت کرده اید چندین ساعت را پای تلویزیون صرف کنید و فیلم مورد علاقه ی خود را ببینید. این اتفاق شاید به ظاهر هیچ ضرری برایتان نداشته باشد اما در راستایی اهدافتان نیست یعنی به شما کمک نمی کند که به اهدافتان برسید . بهتر است آن تایم را در راستای اهدافتان صرف کنید .
عادات بد، عاداتی هستند که مانع شما برای رسیدن به موفقیت می شوند.
مثلا :
شما عادت کرده اید که برای کارهایتان را بدون برنامه انجام دهید. این کار باعث می شود شما نتوانید نظم و ترتیب در کار ها داشته باشید. و به مرور از کارهایتان عقب می افتید و کار هایتان روی هم جمع می شوند .
گام اول: شناسایی اهداف
اولین کاری که باید انجام بدهید این است که باید بفهمید دقیق چه اهداف و چه برنامه هایی دارید. باید درک درستی از تصمیم ها داشته باشیم. واضح و روشن باشد. باید بدانید که می خواهید چه عاداتی را در خود به وجود بیاورید. یعنی دقیق بدانید که اگر این عادت در شما شکل نگیرد چه ضررهایی دارد و اگر شکل بگیرد چه فوایدی را برایتان دارد.
فرمول تغییر هفت مرحله
تصمیم های خود را به مرحله ی اجرایی برسانید . یعنی زمانی که تصمیم می گیرید سریع دست به اقدام شوید . اما باید این کار را با برنامه ریزی انجام داد . مثلا اگر قرار است روی قانون 90 کار کنید. برای شخصی که تا به حالا 90 دقیقه متمرکز روی مسئله ای نبوده است این کار سخت و طاقت فرساست . پس این شخص باید برای خود برنامه ریزی کند . ایتدا از 10 دقیقه شروع کند و هر روز که می گذرد تایم اجرای خود را بیشتر کند تا این که به مرور زمان به 90 دقیقه برسد .
گام دوم در فرمول تغییر هفت مرحله ی عادت : استثنا قایل نشوید
مثلا اگر قرار است عادت ورزش کردن را در خود بوجود بیاورید. چند روز اول خوب پیش بروید، بعدا بگویید که امروز لازم نیست انجام بدهم. بهانه برای این که انجام ندهید را پیدا نکنید . ( 10 روز انجام داده اید بعد 5 روز انجام ندهید ) هر اتفاقی که برایتان افتاد عادت خود را ترک نکنید، نگویید حالا امروز استثنا است فردا دو برابرش را انجام می دهیم . پس هر اتفاقی افتاد استثنا قایل نشوید .
گام سوم به دیگران اعلام بکنید .
به کسی که نزدیک شماست و شما به او دسترسی دارید اعلام کنید و مودبانه به او بگوید که دارید روی برنامه های خود کار می کنید و از او بخواهید شما را در رسیدن به خواسته هایتان پشتیبانی کند .
چطوری ؟
اینگونه که از او بخواهید آمار کار هایتان را روزانه یا هفتگی بگیرد . وقتی خود را تحت الشعاع دیگران قرار می دهید موعظف می شوید کاری را که می خواهید را انجام دهید . سعی می کنید انجام دهید .
گام چهارم باید نقطه ی پایانی عادت خود را تجسم کنید .
زمانی که شما پایان کارتان را تجسم می کنید . انرژی، شوق و انگیزه ی شما برای انجام آن عادت بیشتر می شود. مثلا وقتی قرار است قانون 90 را جز عادات خود قرار دهید . به پایان 90 روز فکر کنید . چقدر اطلاعات شما بالا تر می رود . چقدر به اهدافتان نزدیک تر می شوید . پس اگر رسیدن به اهدافتان تجسم نکنید انگیزه ی خود را از دست خواهید داد . حس خوب بگیرید از تجسم های که انجام می دهید . جوری که هر روز شوق تون بیشتر از قبل بشه .
گام پنجم شما باید جملات تاکیدی برای خودتان بسازید .
در جملات تاکیدی از کلمه ی باید استفاده کنید . بگوید من باید به اهدافم برسم . من باید این عادت را در خود بسازم . من باید زندگی خوبی داشته باشم ، من باید راحت زندگی کنم . من باید امروز مطالعه داشته باشم . شما می توانید این جملات را در اتاقتان نصب کنید و یا روی صفحه ی گوشیتان بگذارید . که هر روز ببینید .
گام ششم . ایستادگی
زمانی که تصمیمی می گیرید و آن را به مرحله ای اقدام میرسانید . به مراتب چالش ها هم آغاز می شود . و بهانه های کافی برای انجام ندادن پیدا می شود . در این جا باید صبور باشید و ایستادگی داشته باشید تا به موفقیت برسید .
گام هفتم و آخرین گام . پاداش دادن به خود .
احساسات ما دنبال چیز های آنی می باشد . و زود گذر هست . زمانی که دارید .تلویزیون خود را کنار می گذارید تا به مطالعه کتاب برسید احساس شما مانع می شود . اما اینجا برای خود پاداش تعیین کنید بگوید اگر این مطالعه را تمام کردی می توانی فیلم تماشا کنی . دقیق از اهرام رنج و لذت استفاده کنید . یعنی هر روز باید برای خود پاداش های کوچک تعیین کنید تا انرژی لازم برای انجام کار هایتان داشته باشید.
اگر میخواهید به زندگی خود معنی دهید مقالات دیگر تکاملی باش را هم دنبال کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
19 نشانه بلاتکلیفی در زندگی
رفتار درست با اشتباهات…(قسمت اول)
عادتهای خوب و مناسب …
تکنیک جالب لوبیا…
چرا اهداف دست نیافتنی هستند؟
انباشتگی اطلاعات
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ،
ریزعادات و کارهای کوچک که شاید بنظرمون خیلی مهم نباشند تاثیر زیادی ت موفقیتمون دارند
بهشون توجه کنیم 🌸🌺
ممنونم ازت مجموعه تکاملی باش🦋🦋
سلام
ممنون از مطالب زیباتون…
بسیار عالی بود. 💕💕💕