رفتار درست با اشتباهات…(قسمت اول)
عادات روزانه
ما در طول شبانه روز مجموعه ای از رفتار ها را به همراه داریم. که بعضی از این رفتار ها عادات روزانه ی ما محسوب می شود. اما واقعیت این است که درکنار این عادات روزانه ما به طور کلی مجموعه ی رفتارهایی داریم که گاهی درست ، گاهی نادرست هست. ممکن است یک سری اشتباهات به صورت آگاهانه یا نا آگاهانه از ما سر بزند.
ممکن است تصمیم اشتباهی در زندگی بگیریم. یا ممکن است یک سری آداب و رسوم یا خرده فرهنگ ، قوانین و مقررات را نادیده بگیریم و دچار اشتباه شویم. به هر جهت اشتباه کردن جزئی از رفتار های روزانه ی ما محسوب می شود.
رفتار اشتباه
ممکن است در طول روز بارها مشاهده کرده باشید که در رفتار درست با دیگران و داشتن ارتباط با بقیه مثل : اعضای خانواده ، دوستان ، همسالان ؛ همسایه ها و هر آن افرادی که شما در طول روز با آن ها در حال معاشرت هستید. در هنگام رویارویی با آن ها شاید رفتاری اشتباه داشته باشید.
اما آن چه حایض اهمیت است : این که الان متوجه شده ایم که رفتارمان اشتباه بوده است. یا اشتباهات زیادی در مقابل با عملکرد خودمان داشته ایم . در این زمان که آگاهی پیدا کرده ایم.
رفتار درست در مقابل اشتباه
یکی دیگر از مسائلی که مارا به رفتار درست در مقابل اشتباهاتمان میکند این است که در زمانی که شما اشتباهی را انجام می دهید هم از نظر روحی و روانی دچار ناراحتی و گاه عذاب وجدان می شوید. گاه ممکن است شدید ترین آسیب ها را به شما وارد کند. آسیب های مالی ، آسیب های جانی ، آسیب های روحی روانی ، آسیب های ارتباطی و حتی نقطه ضعف هایتان را مشخص کند. مانع رسیدن شما به اهدافتان باشد.
بنظر شما:
آیا چه کاری برای جبران اشتباهامان میتوانیم انجام دهیم ؟
رفتار درست در مقابل اشتباهاتمان چیست ؟
چهار رفتار درست در مقابل اشتباهاتمان.
گام اول :
اشتباهتان را بپذیرید.
پذیرش اشتباهات یکی از کاربردی ترین روش ها ی است که شما میتوانید در مقابل اشتباهاتتان انجام دهید.
دیل کارنگی ؛کتابی به عنوان «چگونه با دیگران دوست شوید و در آنها نفوذ کنید». میگویید : بهترین راه برای مدیریت و برخود را اشتباهات این است که قبل از این که دیگران از اشتباه ما مطلع شوند . و در مقابل آن واکنش نشان دهند. خودمان اشتباهات خود را بپذیریم وهرچه سریع تر رفتار درست در مقابل با آن داشته باشیم.
یک واقعیت غیر قابل انکار وجود دارد که همه ی ما در هر لحظه ممکن است اشتباه یا خطا انجام دهیم. امکان اتخاذ تصمیمات نا درست و بیهوده شویم و دست به اقدامات عجولانه و اشتباه بزنیم.
گام دوم :
رفتار درست ، سعی در پنهان کردن اشتباه خود نباشید.
یکی از روش های که باعث عصبانی شدن اطرافیانمان می شود دقیق همین مسئله است که یک اشتباهی انجام بدهیم. آن را از دیگران پنهان کنیم. این مسئله به خودی خود بسیاری از ارتباطات و روابط بین فردی را متزلزل میکند. چنان چه اگر از ما خطا یا اشتباهی سر میزند که باید پاسخ گو باشید قبل از هر کاری طرف مقابل را در جریان اشتباه خود بگذارید.
یکی دیگر از دلایل که نباید اشتباهتان را پنهان کنید این است که در زمانی که شما اشتباهتان را از دیگران مخفی می کنید. خودتان دچار استرس ، ترس ، ناراحتی ، فشار روانی برای افشا شدن آن مسئله می شود. گاه ممکن است عذاب وجدان داشته باشید و شب نتوانید راحت بخوابید. چه بسا با در جریان گذاشتن طرف مقابل خودتان را از این فشار روانی و استرس رها کنید.
گام سوم (رفتار درست):
رفتار درست، عذر خواهی کنید.
یکی از روش های آسان و راحت در مقابل برخورد با اشتباهاتمان این که به شکل مودبانه و محترمانه عذر خواهی کنیم. اشتباهات معمولا باعث بروز یک سری ناخشنودی ها و نابسامانی ها می شود. به خودی خود ناراحتی و استرس را به همراه دارد. اما بهترین و آسان ترین روش برای حل این ناراحتی ها این است که شما اشتباهتان را بپذیرید. و از طرف مقابل معذرت خواهی کنید و به دنبال جبران کارتان باشید.
گام چهارم :
رفتار درست، از اشتباه خود درس بگیرید .
همه ی ما ممکن است در طول روز اشتباهات زیادی را انجام دهیم . یا تصمیمات نا درستی بگیریم. این مسئله کاملا طبیعی است. اما اگر قرار باشد یک اشتباه را چندین بار انجام دهیم . تبدیل به نقطه ضعفمان می شود.
سعی کنید از اشتباهاتمان درس بگیریم و و برای جبران آن دست به اقدام شوید. ضمن این که فراموش نکنید همه قادر به اشتباه هستند اما اگر اشتباهی را چند مرتبه تکرار کنید. ممکن است آسیب های فراوانی را به شما وارد کند. یا حتی مانع شما برای رسیدن به اهدافتان شود.
دیدگاهتان را بنویسید